Sista stunden – information inför avlivning
Att ta beslutet att avliva ett djur är alltid svårt. Här nedan följer lite information för Dig som djurägare så Du kan förbereda dig inför besöket. Det finns en del information Du bör tänka igenom innan avlivningen, bland annat hur Du vill att djuret ska tas om hand efteråt.
Om djuret är livförsäkrat ska Du också ta reda om du vill ha ett livintyg, och ange detta vid tidsbokningen. För att allt ska gå så smidigt som möjligt när Du kommer hit, vill vi att Du ringer till växeln och beställer tid för besöket. Det kan vara bra att fundera igenom innan om Du vill vara med under avlivningen och hur Du vill att djuret hanteras efter avlivningen, exempelvis om djuret ska kremeras eller begravas hemma.
När det gäller avlivning brukar vi ta betalt i förväg så att du inte behöver tänka på det efteråt. Du får skriva på en anhållan om att djuret skall avlivas. Vi kan erbjuda ett rum med separat in- och utgång.
Efter avlivningen finns det olika alternativ för hur djuret skall tas om hand. Separat kremering innebär att du får askan tillbaka efter ditt djur. Vanlig kremering innebär att djuret kremeras tillsammans med andra. Du kan också välja att ta djuret med hem.
Om Ditt djur är livförsäkrat ska veterinären skriva ett livintyg om orsaken till att djuret blir avlivat för att Du ska få ut livbeloppet på försäkringen. Då är det ofta nödvändigt att ta upp en sjukhistoria och att göra en klinisk undersökning. Om Du är osäker om försäkringen kommer att gälla bör Du göra klart med försäkringsbolaget i förväg för att undvika problem kring ersättningen.
Du får stanna kvar hos Ditt djur så länge Du vill. När Du går tar vi hand om Ditt djur på det sätt, som Du har önskat.
Det skiljer i kostnad vid avlivning beroende på hur Du vill göra efteråt, om Du vill att djuret ska kremeras eller begravas hemma. Vid separat kremering får Du askan tillbaka i en urna. Vill Du ha ett livintyg för djurets försäkring är det viktigt att Du säger till vid tidsbokning och innan avlivningen.

Avlivning hund, med hem.
Avlivning hund med kremering.
Avlivning hund separat kremering.

Avlivning katt, med hem
Avlivning katt med kremering.
Avlivning katt separat kremering.

  • Just Nu!

Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/9/1/e/nvsp.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2678 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/9/1/e/nvsp.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2678